İlçemiz Osman İsot MTA Lisesinde Okul Müdürümüz Sevil GÖĞÜŞ Yöneticilerin eğitimi kapsamında kapsayıcı eğitime katıldı.

Eğitim sürecinde öğretmenlerimize tamamen etkinlik temelli (Drama,oyun, vb. ) ve sorunlara karşı çözüm üretme odaklı gerçekleştirildi.
Eğitim sayesinde tüm bireylerin bireysel farklılıklarının dikkate alınarak öğrenci ihtiyaçlarına yönelik etkinlik temelli aktif bir eğitim sürecinde daha verimli olmak, mesleki becerimizde var olan yöntem teknikler daha sistematik ve yapılandırılmış hale getirildi.

Okulumuz menekşe sınıfı sabah grubu Öğrencisi Ömer Faruk EKMEKÇİ’nin evine  grup Öğretmenimiz Hilal ERÜST ev ziyareti düzenledi.

Ebeveynimizle sohbet ederek çocuğumuz hakkında karşılıklı bilgi paylaşımları yaptılar, hem de ev ortamında gözlemlediler. Bizlere evinin kapısını açarak bizleri karşılayan Sayın EKMEKÇİ ailesine teşekkürler ediyoruz.

Okulumuzda öğrencilerimizle  2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında; “Maskeler kardeş olmamıza engel teşkil etmez “ sloganı ile farkındalık eğitim yapıldı.

Etkinliği planlayan hayata geçirilmesini  sağlayan eğitimci arkadaşlarımıza ve öğrencilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Okulumuz menekşe sınıfı Öğrencisi Nurgüzel ERDOĞAN’ın evine  grup Öğretmenimiz Hilal ERÜST ev ziyareti düzenledi.

Ebeveynimizle sohbet ederek çocuğumuz hakkında karşılıklı bilgi paylaşımları yaptılar, hem de ev ortamında gözlemlediler. Bizlere evinin kapısını açarak bizleri karşılayan Sayın ERDOĞAN ailesine teşekkürler ediyoruz.

Kızılay haftası etkinlikleri kapsamında okulumuzda bir çok etkinlik yapıldı.

Sunumlarla Kızılay’ın kuruluşundan bugüne kadar geliş sürecini, gelişimi ve  çalışma alanları hakkında bilgiler verildi.

Etkinliği planlayan grup öğretmenlerimize  teşekkürler ediyoruz.

Değerler eğitimi çalışmalarımızda Ekim ayının konusu olan “Adaletli olmak”  ile ilgili sınıflarımızda, okul genelinde ve evlerimizde birçok etkinlikler yapıldı.

Ay sonunda yapılan törenle değerlerimizi içselleştirerek davranışa dönüştüren çocuklarımıza ödülleri takdim edildi. Değerimiz ile ilgili çalışmalarda bizimle işbirliği yapan velilerimize Teşekkür mektupları gönderildi.

Etkinlikleri planlayan ve hazırlayan arkadaşlarımıza, evde eğitimimizi destekleyen ebeveynlerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Değerler eğitimi çalışmalarımızda bu ay bir konu ele alınacak ve o değer ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Ekim ayının konusu olan “Adaletli olmak”  ile ilgili sınıflarımızda, okul genelinde evlerimizde birçok etkinlikler yapıldı.

Kızılay haftası etkinlikleri kapsamında Papatyalar grubu öğrencileri ve öğretmeni okul müdürümüz Sevil GÖĞÜŞ’ü ziyaret ederek Kızılay ve kan bağışı hakkında bilgi verdiler.

Okul müdürümüz çocuklarımıza verdikleri bilgilerden dolayı teşekkür ederek ikramlarda bulundu.

Gece gündüz demeden çalışarak, ihtiyacı olan bireylere hizmet götürme yarışında olan Kızılay’ı , görevlerini çocuklarımıza tanıtan ve etkinliği planlayan grup öğretmenlerimize de teşekkürler ediyoruz.

Okulumuzun bahçesindeki bitkilerin budama ve bakımı Besni Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapıldı. Okulumuz velilerinden Sayın Uğur YARDIMLI’nın  girişimleri ile yapılan bitkilerin bakımını çocuklarımızda izleyerek meslek tanıtımı gerçekleştirildi. Bahçıvanlık mesleğinin tüm detaylarını öğrenen çocuklarımızda aynı zamanda estetik anlayışı, doğa sevgisi vb. kazanımlar sağlandı.

Başta Sayın Uğur YARDIMLI’ya ve çalışma arkadaşlarına   teşekkürler ediyoruz.

Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, dil gelişimlerini desteklemek, okul aile arasında işbirliği güçlendirmek, velilerin eğitime etkin katılımını sağlamak amacıyla yeni bir proje ile tüm velilerimizi okula bekliyoruz.

Proje dahilinde velilerimizden Sibel ERİKÇİOĞLU konuğumuz oldu ve öğrencilerimize hikaye kitabı okudu.

Projeyi planlayarak uygulayan öğretmenimize ve etkinliğe katılan velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.

Okullarda Orman Programı kapsamında; Öğrencilerimiz ile birlikte okulumuzun bahçesindeki ağaçlar incelendi. Sonbahar mevsiminin bitkiler üzerindeki etkisi gözlemlenerek konuşuldu.

Bahçemizdeki bitkilerin yapraklarından toplanarak yaprak koleksiyonu oluşturuldu. Toplanan yapraklarla yaprak baskısı yapılarak sergilendi

Etkinliği planlayarak çocuklarımızın fen etkinlikleri yapmalarına, doğa dostu çocuklar olmalarına katkı sağlayan arkadaşlarımıza teşekkürler ediyoruz.

Okulumuzun ihtiyacı olan yeni malzemelerimiz temin edilerek çocuklarımızın kullanımına sunuldu.Çocuklarımız oynayarak öğrenmeye devam edecekler.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramını okulumuzda öğrencilerimizin katılımı ile bir dizi etkinlikle ve coşkuyla kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı. Şiirler okunarak şarkılar söylendi. Tüm öğrencilerimizin katılımı ile “Cumhuriyet Balosu” düzenlendi.

Mrt

Aile katılım çalışmaları kapsamında  Öğrencimiz  Ceylin İLHANSAYIN’ın ebeveyni Aslı Hanım  konuğumuz oldular. Ebeveynimiz ve çocuklarımız kurabiyeden çiçekler ve kaplumbağalar yaptılar ve pişince afiyetle yediler.

Etkinliği planlayarak çocukların sağlıklı beslenmelerine, motor gelişimlerine katkı sağlayan eğitimci arkadaşlarımıza ve etkinliğe katılan velilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.