T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ADIYAMAN / BESNİ - İstiklal Anaokulu

MEKSİKA İLE KASIM AYINA BAŞLIYORUZ

Ekvator kuşağında bulunan şehir, Meksika’nın en büyük şehri ve başkentidir. Nüfusu ve yüz ölçümüyle Latin Amerika’nın olduğu kadar dünyanın en büyük metropollerinden biri olan Mexico City, Aztek uygarlığının mirasçısı. 16 bölge ve yaklaşık 250 mahalleden oluşur. Modern yapısının yanında ziyaret edilebilecek birçok yapıya ev sahipliği yapıyor. Sanatsal ve kültürel olarak birçok aktiviteyi yapabileceğiniz bir şehirdir.Yapılan araştırmalar erken çocukluk dönemindeki deneyimlerin, çocukların kültürel anlayışlarını oluşturmada oldukça etkili olduğunu göstermektedir. Çocuklar, yaşamlarının ilk üç yılında ırksal kimlikleri ve toplumsal cinsiyetleriyle ilgili anlayışlar geliştirmektedirler

başkalarının kültürlerine de aygıyı duymayı öğretmek için vardır. Çokkültürlü eğitim uygulamaları erken çocukluk döneminden başlatılmaktadır.Neden erken çocukluk dönemi? Nedene yönelik “Çokkültürlü bir eğitim almayan çocuklar kendileri ile ilgili nefret ettikleri, hoşlanmadıkları ve onaylamadıkları iletiler aldıkları zaman ne yaparlar?”, “Çocuklar kendilerinden farklı düşünen insanlara karşı yetişkinler rehberlik etmediği zaman nasıl davranırlar?”sorusu cevaplandırılmaya çalışılmaktadır. Tuhaf bir İngiliz aksanı ile konuşan öğretmenine karşı üç yaşında bir çocuğun “O farklı konuşuyor, onu yanımda istemiyorum” tepkisi ortaya çıkan davranışın çok da olumlu olmadığını göstermektedir. Diğer taraftan yapılan araştırmalara göre çocuklar bebeklikten itibaren insanlar arasındaki farklılıkları merak etmektedir. Aynı zamanda kendi gelişim dönemlerindeki (sıklıkla şaşırtıcı) farklılıkları da gözlemleyip açıklamaktadır. İnsanlardaki farklılıklarla ilgili yetişkinlerin oldukça tuhaf görünebileceğine dair çeşitli boyutta fikirler geliştirmektedirler. Üstelik çok sayıda çocuk örnekte görüldüğü gibi belirli farklılıklara karşı korku ya da rahatsızlık hissetmeye başlamaktadır (Sparks ve Edwars, 2010: 1, 4). 

 

OKULUMUZ OKUL ÖNCESİ ÖĞRETMENİ SERVET TURAN, BENAP KAPSAMINDA BAŞLATMIŞ OLDUĞU ETKİNLİKLER KAPSAMINDA '' BU DÜNYA HEPİMİZİN'' projesiyle Çalışmalarını devam ettiriyor.


03-11-2023
03-11-202303-11-202303-11-202303-11-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.11.2023 - Güncelleme: 03.11.2023 15:07 - Görüntülenme: 93
  Beğen | 11  kişi beğendi